Företagstjänster

Cecilia Nedgård hjälper företag och organisationer, som vågar sticka ut, att utveckla och behålla team och nyckelspelare. Några av resultaten av hennes 10-veckorsprogram, som bygger på röst och sång som uttryck och verktyg, är samhörighet och teamkänsla i gruppen samt en stark personlig utveckling för varje enskild individ.

Sedan 2006 har Cecilia hjälpt företag och organisationer inom en mängd olika branscher. Hon har bl. a. anlitats till större TV-produktioner som Idolfinalen och Idrottsgalan. I Idolfinalen 2011 t. ex. dirigerade hon ”Idolkören” på 400 pers. i ett fullsatt Globen.

Genom Cecilias program kan varje individ ta större plats i teamet samtidigt som det viktiga samarbetet i gruppen stärks. Sång har också massor positiva av effekter på vår psykiska och fysiska hälsa. Dessutom, som en ytterligare positiv effekt, minskar det sjukfrånvaron och ökar medarbetarnas välbefinnande.

Du kan läsa mer om Cecilias 10-veckorsprogram samt engångsaktiviteter nedan. Kontakta Unisoul Music med en beskrivning på vad just ni önskar för att få ett förslag på genomförande samt offert.

Exempel på företag som har anlitat Cecilia Nedgård är:

AFA försäkring
BWH Hotel Group
C2 Vertical Safety AB
COMPUTERLINKS Sweden AB
Eventkraft AB
Fackförbundet ST
Folkbildningsrådet
Kungliga Tekniska Högskolan
Martin Olsson Restauranghandel AB
Meter Television AB (Idol)
Microsoft
Migrationsverket
Moderna försäkringar
Nordic Investment Bank
Organization Unlimited AB
Perfekt Event
Phadia AB
PTS
Regi Event & Marketing Sweden AB
Runö Utbildnings- och utvecklingscentrum
S:t Lucas i Stockholm
SABO
Scalateatern (Grotesco)
Sony Music Entertainment Sweden AB (Idrottsgalan)
SvD
Svenska Fotbollsförbundet
Systembolaget AB
TRR Trygghetsrådet
VO Ortopedi Södersjukhuset
Unisoul Business 10-veckorsprogram är till för företag och organisationer som vill attrahera och behålla talanger genom samhörighet, utveckling och välbefinnande.

Programmet passar särskilt bra för företag/organisationer som:
• Har team som inte träffas fysiskt så ofta och nu ska komma samman. En del medarbetare jobbar kanske digitalt hemifrån medan andra är på kontoret, vilket påverkar gruppdynamiken. Medarbetarna kan också ha en bristande energi om de har jobbat enbart hemifrån under lång tid och behöver motiveras och få känna samhörigheten med kollegorna.
• Nya team som inte jobbat tillsammans tidigare, t. ex. efter en omorganisation, och som behöver lära känna varandra och skapa en gruppidentitet för att kunna samarbeta mot gemensamma mål.
• Haft mycket problem med hög sjukfrånvaro och sjukskrivningar och vill få medarbetarna att må fysiskt och psykisk bättre.
• Vill öka välmående, teamkänsla och trivsel hos medarbetarna i allmänhet.

Vid ert första möte går Cecilia igenom med er vad det är som ni vill uppnå. Därefter skräddarsyr hon ett program åt er, där hon använder sång som verktyg, för att påbörja er resa mot målet. Hon kommer till er en timme på dagtid en gång i veckan under en 10-veckors period. Lagom storlek på gruppen är 6-20 pers. men detta kan anpassas efter era behov.

Exempel på resultat som kan uppnås med Unisoul Business 10-veckorsprogram är:
Ökat självförtroende. När hållningen blir bättre och rösten starkare och klarare, till följd av att vi fysiskt tränar upp styrkan och smidigheten i core-muskulaturen (mage, rygg, bröstkorg och bäckenbotten), påverkar det både individens syn på sig själv och hur hen uppfattas av andra. Medarbetaren vågar ta mer plats och det förändrade kroppsspråket signalerar att hen är en person att räkna med.
Minskade spänningar i nacke, tunga, käke och axlar, där man ofta får spänningar till följd av för mycket stillasittande och stress.
Mindre stresspåverkan och bättre fokus. Att lära sig att djupandas är ett utmärkt verktyg för att minska stress och spänningar i halspartiet och bli mer närvarande i nuet.
Starkare teamkänsla. Både när vi jobbar med sånginlärning, röstteknik, låttolkning och scenframställning gör vi gruppövningar som får oss att samarbeta och lyssna in varandra. Känslan av att skapa något tillsammans, som man inte kunde gjort själv, och där varje person har en viktig roll får medarbetarna att känna samhörighet och att de är betydelsefulla.

I denna sanslöst roliga engångsaktivitet, där samarbetsförmåga, röst och kreativitet tränas, är det ni som är stjärnorna!

Så här går det till: Personalen delas in i grupper där varje grupp får välja varsin melodifestivallåt. Varje grupp utformar och övar in sitt bidrag under ledning av en av våra erfarna sång- och körpedagoger (detta kan även göras innan själva konferensen, företagsfesten... om man t. ex. vill synka outfits och bygga upp lusten/spänningen inför själva företagseventet). Därefter är det dags för melodifestival. Må bästa bidrag vinna!

Alla kan vara med och inga förkunskaper krävs. Tidsåtgång beror på upplägg. Kan göras både i liten och stor skala.

Vår populära workshop ”Körslag för företag” är en rolig och fartfylld teambuildingaktivitet under kickoffen, konferensen eller firmafesten som leder till många skratt.

Så här går det till: Personalen delas in i två eller flera grupper. Varje lag övar in varsin låt och enklare koreografi under ledning av våra erfarna sång- och körpedagoger. Grupperna uppträder sedan till inspelad bakgrundsmusik. Bästa laget vinner!

Men ”Körlag för företag” är inte bara nöje utan även nytta. Forskning visar att körsång är bra för vår fysiska och psykiska hälsa. Till exempel :
  • Samhörigheten i gruppen ökar
  • Stressnivån sänks
  • Blodcirkulationen och syresättningen av blodet ökar
  • Immunförsvaret stärks
  • Sömnen förbättras
Alla kan vara med och inga förkunskaper krävs. Tidsåtgång ca 2-4 timmar beroende på upplägg.

Gör ett avbrott under konferensen med en rolig aktivitet som svetsar ihop gruppen och laddar er med ny energi!

Så här går det till: Vi börjar med en snabb genomgång av grundläggande sångteknik och hur sångapparaten fungerar. Därefter praktiserar vi vår nyvunna kunskap i olika andnings- och uppsjungningsövningar. Gruppen lär in en låt (med eller utan stämmor och rörelser, beroende på nivån på deltagarna). Sången kan sedan framföras under ev. middag om så önskas.

Att sjunga tillsammans är inte bara nöje utan även nytta. Det är vetenskapligt bevisat att körsång är bra för vår fysiska och psykiska hälsa. Till exempel :
  • Blodtrycket sänks
  • Spänningar i kroppen släpper
  • Känslan av lugn och välbefinnande ökar
  • Hållningen förbättras
  • Risken för blodpropp minskar
Alla kan vara med och inga förkunskaper krävs. Tidsåtgång ca 0,5-2 timmar beroende på upplägg. "

Voicercise® är ett fysiskt träningspass där vi tränar styrka och smidighet för läppar, tunga, nacke, axlar, skuldror, bröstkorg, rygg, mage och bäckenbotten. Styrka och smidighet i dessa muskelgrupper är en förutsättning för att kunna tala och sjunga bra. Dessa muskelgrupper använder vi även för att hålla kroppen upprätt och träningsformen passar därför utmärkt för personer som vill förbättra sin hållning.

I Voicercise® tränar vi även på att bli av med spänningar i käke, tunga, hals och nacke. Spänningar av detta slag är oundvikligt om man jobbar framför dator eller är stressad. Träningsformen passar därför utmärkt för personer som behöver släppa på spänningar och koppla bort alla "måsten" för en stund.

Träningen utförs i ett lugnt tempo och passar därför ALLA. Det spelar ingen roll om man kan sjunga eller inte, om man är otränad eller vältränad då övningarna anpassas efter förmåga. Om man vill förbättra sin röst utförs övningarna talandes/sjungandes annars kan de utföras tyst.

Era anställda kan själva använda sitt friskvårdsbidrag till både Voicercise® Online och personlig träning via Zoom/vid Odenplan. Voicercise® träning kan även anordnas för era medarbetare på ert företag eller via Zoom.

Slå två flugor i en smäll! Teambuilding och Lucia- eller julunderhållning i ett.

Så här går det till: Personalen får öva in lucia- eller julsånger för att sedan framföra det på företaget. Detta kan göras som en rolig och spontan workshop eller mer seriöst med återkommande repetitioner. Man kan göra poppigare jullåtar med rörelser och bakgrundsmusik eller traditionella sånger à capella (med eller utan stämmor). Inga förkunskaper krävs.