Voicercise®

Är din sångmuskulatur i god form, och arbetar den på rätt sätt, så att du kan sjunga bra?

Voicercise® är styrke- och smidighetsträning för läppar, tunga, nacke, axlar, skuldror, bröstkorg, rygg, mage och bäckenbotten i ett lugnt tempo.  Stark och smidig sångmuskulatur är en förutsättning för att kunna sjunga bra. När man gör övningarna sjungandes uppnår man samma resultat som av en sånglektion där man jobbar med stödet.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till både Voicercise® Online och personlig coaching via Zoom/vid Odenplan.

Kurser och enstaka lektioner i Voicercise® kan tas via Zoom (livevideo) eller på plats vid Odenplan. Vill du ta personlig coaching via gratisprogrammet Zoom är det enda du behöver en dator/surfplatta/smartphone med webkamera och mikrofon samt Internetuppkoppling.

 
Anmälan

Sångpedagog: Cecilia Nedgård
Målgrupp: Ungdomar & Vuxna
Nivå: Nybörjare - Avancerade
Antal deltagare: 1-3
Var: Via livevideo (Zoom) eller på Sankt Eriksgatan 112 i Stockholm.
När: Måndag-fredag dag-, eftermiddags- och kvällstider
Pris: Privat 3000/3600 kr* för 4 ggr à 55 min.
Två pers. 2200/2800 kr/pers.* för 4 ggr à 55 min.
Tre pers. 3600/4800 kr/pers.* för 8 ggr à 55 min.
* Pris kl. 10.00-15.00/ pris kl. 15.00-21.00
Extrabonus: Alla kursdeltagare får tillgång till en "Voicercise® Online" under kurstiden (8 veckor).

Träningsformen passar ALLA, inte bara sångare. Det spelar ingen roll om du är otränad eller vältränad då övningarna anpassas efter vad du klarar av. Voicercise® är speciellt bra för dig som:

• Vill bli bättre på att sjunga (kunna sjunga lägre och ljusare toner, kunna hålla ut toner längre, inte bli hes, få en klar och fri ton utan spänningar etc)
• Inte kan sjunga som du kunde förr
• Vill ha en träningsrutin för att hålla kroppen i gott sångmässigt skick
• Vill få bättre hållning
• Vill bli av med spänningar i käke, tunga, hals och nacke
• Jobbar framför dator
• Är stressad
• Biter ihop tänderna på natten
• Vill bli starkare, smidigare och må bättre

Vi börjar med att värma upp kroppen med övningar som främjar en god hållning och släpper på spänningar i nacke, läppar, tunga, käke och hals. Därefter jobbar vi med styrka och smidighet i en eller flera av de muskelgrupper som används vid bl. a. tal och sång (beroende på dina behov och önskemål). Om du vill förbättra din röst utförs övningarna sjungandes/talandes annars kan de utföras tyst. Om du vill göra övningarna sjungandes gör vi dem först på uppsjungningsövningar och sedan på den repertoar du vill sjunga. Lektionen avslutas med stretch.

Om du delar lektion med t ex en kompis eller släkting via Zoom gör ni uppvärmning och stretch tillsammans medan styrke- och smidighetsträning coachas individuellt medan den/de andra tittar på och aktivt får titta/lyssna och ”analysera” vad den/de ser/hör. Denna form av undervisning rekommenderas varmt. Man lär sig oerhört mycket av att titta/lyssna på varandra och man får en fördjupad förståelse.

För att träna Voicercise® behövs:

• Lediga kläder som du kan röra dig fritt i
• Ett mjukt underlag för övningar på golvet
• En hård stol med rakt ryggstöd
• Ett rött (lätt) och ett grönt (medel) Theraband
• Text och ackord på det du vill sjunga, alternativt en inspelning att sjunga till, med eller utan sång (Spotify, Youtube och skrivare finns på plats).

Om du inte vill låna träningsmatta och Theraband på plats kan du ta med egna. Har du träningsband av annat märke går det bra så länge motståndet inte är för stort. Vill du köpa Theraband kan du göra det vid kursanmälan eller i samband med lektion.

Som en extrabonus till dina privatlektioner får du tillgång till Voicercise® Online under din kurstid samt ett skriftligt material för att du ska utvecklas maximalt.
I mån av tid ges Voicercise®-lektioner utöver kursverksamheten. Kontakta oss om du vill veta om det finns några lediga tider just nu! Priserna varierar efter vilken tid du/ni vill ha lektion. Priserna nedan avser dagtid kl. 10.00-15.00. De som redan går en kurs hos Unisoul Music, eller som provar på en Voicercise®-lektion hos oss för första gången, har 100 kr rabatt. Alla lektioner är 55 minuter. En enstaka privatlektion kostar 850 kr.* Om ni är två som vill dela en enstaka lektion är priset 650 kr/pers.* Om ni är tre som vill dela en enstaka lektion är priset 550 kr/pers.* *Vill du/ni ha lektion mellan kl. 15.00-21.00 tillkommer 150 kr/person.
För att förhindra smittspridning av corona har följande åtgärder införts för personlig träning i Voicercise® vid Odenplan:

1. Alla elever måste vara symptomfria.

2. Sångpedagogen är symptomfri, fullvaccinerad och bär munskydd om så önskas.

3. Väntrummet är borttaget och sångpedagogen kommer och öppnar när det är din tur.

4. Vi tar inte i hand när vi hälsar, undviker närkontakt och håller avstånd i möjligaste mån.

5. Alla elever får tvätta händerna med tvål och vatten alternativt handsprit vid ankomst.

6. Sångpedagogen tvättar sina händer med tvål och vatten innan starten på arbetspasset och innan lektion om så önskas.

7. Lektionen kan utföras med öppna fönster om väderleken tillåter.

8. I sångrummet finns luftrenare.

9. I sångrummet används hygienisk luftfuktare när luften är torr (filter och behållare byts/rengörs enligt bruksanvisning) . Fuktig luft är inte bara bra för stämbanden utan även för reducering av bakterier och virus (bakterier och virus trivs i kall och torr luft vilket är anledningen till att vi drabbas av förkylningar under vinterhalvåret).

10. Om elever utsatt sig för smitta, d.v.s. haft kontakt med personer sjuka i covid-19 eller inte kunnat följa aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, tas lektionerna via Zoom till dess att två veckor från smittotillfället förflutit. Om sångpedagogen utsatt sig för smitta bokas lektionerna om.

11. Om elev kommer till lektion och uppvisar coronasymptom ställs lektionen in och kan inte tas igen.